Hellre möjligheter till utveckling än beslöjade halvsanningar!

Vi ska ha en positiv attityd till hur vi antar utmaningar. Men för att skapa förutsättningar för detta måste vi ha en politisk ledning och ett kommunalråd som står för sanningar, ur fler synvinklar än för sitt eget vinnande.

Det är märkligt att vare sig näringsministern Annie Lööf eller kommunalrådet reflekterar över kommunens egna siffror gällande antalet företag i Vallentuna. Vid en första anblick kan det se ut som att Vallentuna har ett bubblande företagsklimat då det finns 3.651 registrerade företag.
Men synar man detta lite mer noggrant ser man att endast 1.041 av dessa har någon anställd person och att det totalt bara finns 7.666 anställda inom Vallentuna kommun. Jämför detta med att cirka 11.300 personer av de 15.855 som förvärvsarbetar pendlar till andra kommuner.

Moderaterna i Vallentuna vill gärna framhäva att väldigt få är arbetslösa i Vallentuna. Vi har en låg arbetslöshet i Vallentuna därför att det är så nära till storstaden Stockholm och Arlanda.
Det är andra kommuner som gör jobbet med att skapa arbetsmöjligheter. Vi har för få växande företag i Vallentuna jämfört med andra kommuner.

Trots att antalet invånare ökat kraftigt har både Försäkringskassa, Arbetsförmedling och Företagscenter flyttat från Vallentuna. Gymnasiet krymper, föreningslivets totala antal aktiviteter sjunker.

Vi har en fantastisk besöksnäring genom alla olika idrottsföreningars gästande lag som åtföljs av ledare, tränare, föräldrar och fans såväl sommar som vinter. Vi har en golfsektor som drar gäster under sommarhalvåret, Angarnssjöängen, vi har alla hästar, alla runstenar, vi är så bra och förtjänar en politisk ledning som tar vara allt detta fina.

När kan vi hoppas på en satsning på exempelvis “Destination Vallentuna” i likhet med andra kommuner?

/Lars Barkström

Kommentarer
Postat av: Stefan Ivarsson

Jag tror att vi måste bryta övernattningstrenden utifall vi vill uppnå din vision. Närheten till Stockholm har blivit Vallentunas problem. En överhängande majoritet av de som flyttat till Vallentuna den senaste tiden vet knappt att de bor här. Hör man dem på Roslagsbanan kan man höra dem bräka att de har flyttat till Stockholm på någon anskrämlig småländska. Men tiden på dygnet och det faktum att tågvagnen redan har passerat in från Täby bevisar att det inte är Stockholm de har flyttat till, utan de syftar på Vallentuna. En ort med en egen lång historia, och på senare tid ganska stukad kultur.
Vad man kan göra för att vända trenden vet jag inte. Mycket av problemet är att de som har flyttat från glesbyggden antagligen vill vara anonyma, och att det är därför de har försökt flytta till Stockholm, men inte har haft råd. Det hjälper dock inte att handlarna i Vallentuna inte verkar ha märkt att vi är en pendlingskomun, och att den normale Vallentunabon inte är hemma förrän runt sex tiden. Andra saker som behövs är fler arrangemang där Vallentunabor möts. Lions flyg och motordag var ett av dem, tyvärr blev den nog lite för mycket av ett kommersiellt jippo, samtidigt som det var väldigt väderberoende.

Men jag kommer inte att engagera mig i partiet, i alla fall inte om jag inte får ett jobb i Vallentuna, Täby, Åkersberga eller Upplandsväsby. Eller om ni rekryterar en ny fungerande äventyrarscoutledare till kåren så att jag får loss lite tid därifrån.

2014-09-06 @ 20:55:38
URL: http://metrobloggen.se/maskinjunior

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0